HAKKIMIZDA

Beslenme ve Diyetetik Bölümleri;  beslenme durumunu belirleme, ilgili sorunları tanımlama ve değerleme, öncelikleri tespit etme, toplumun beslenme durumunu iyileştirecek çözümler arama, sorunları gidermek için öneri sunma ve uygulama, gıda ve beslenme için devlet politikalarını tanımlama gibi akademik ve sosyal faaliyetlerde bulunabilir. Bu bağlamda; gıda analizlerinin yapılması, farklı yaş gruplarının beslenme ihtiyaçlarının belirlenmesi, hastalıklara uygun özel diyetlerin hazırlanması ve uygulanması ile yemek firmalarında yönetim ve organizasyon faaliyetlerinde rol alabilirler.
    Bölümün temel vizyonu; öğrencilere sağlam bilimsel bir temel sağlamak ve araştırma yapmaları için teşvik etmektir. Temel çalışma konuları; sağlık gelişimi, hastalık önleme ve tedavi, gıda ve içecek endüstrisini kapsamaktadır. Bölüm mezunları; kamu ve özel hastanelerde, beslenme danışma merkezlerinde, çocuk bakım merkezlerinde, gıda üreten işletmelerde ve halk sağlığı merkezlerinde çalışabilirler.

Yüksek Lisans/Doktora İmkanı
Bölümümüzde Sağlık Bilimleri Enstitüsü işbirliği ile yüksek lisans programı yürütülmektedir; doktora eğitimi bulunmamaktadır.
 
Mezunların Alacağı Ünvanlar, İstihdam Alanları
Beslenme ve Diyetetik Bölümünden mezun olanlar Diyetisyen unvanını almaktadır. Tedavi kurumlarında yataklı ve ayakta tedavi hizmeti veren tüm özel ve kamu kuruluşlarında, Sağlık ünitelerinde (Diyabet, onkoloji, metabolik, kardiyoloji, rehabilitasyon vb.), Toplu beslenme yapan kuruluşlarda (Okullar, Kreşler, Oteller, Yemek fabrikaları, Kamu kuruluşları, Sağlık kuruluşları, Restoranlar vb.), Besin endüstrisi ve besin kontrol laboratuvarlarında, Toplum sağlığına yönelik ulusal ve uluslararası kuruluşlarda, Beslenme ve sağlık ilişkili araştırma yapan kurumlarda, Beslenme ve diyet danışma merkezlerinde görev alabilmektedirler.