Beslenme ve Diyetetik Bölümü Lisans Öğrencilerimizin Tübitak 2209-A Destekli Proje Başarısı

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün Kabul Edilen ve Devam Eden toplamda 17 adet TÜBİTAK 2209-A Projesi bulunmaktadır.
  1. COVID-19 Pandemi Sürecinde Diyabet Hastalarında Değişen Beslenme Alışkanlıkları ve Diyabetik Diyet Uygulanma Durumlarının Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Fatmagül YUR
Proje Yürütücüsü: Kübra DEVEBAKAN
 
  1. Okul Çağı Çocuklarının Paketli Gıda Tüketimi Sonucu Gelişen Allerjilerine Karşı Farkındalıklarının Saptanması
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Fatmagül YUR
Proje Yürütücüsü: Nazlıcan KOVAN
 
  1. 30-45 Yaş Aralığındaki Kadınlarda Ovaryum Rezervlerinin Niteliği ve Niceliği Üzerine Bir Değerlendirme: Akdeniz Diyetinin Etkisi
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Fatmagül YUR
Proje Yürütücüsü: Neval BURKAY
 
  1. Adölesanların Besin Etiketi Okuma Alışkanlığı Üzerine Covid-19 Pandemisi Etkisinin İncelenmesi
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Fatmagül YUR
Proje Yürütücüsü: Sunay DURĞUN
 
  1. Çimlendirilmiş Tahıl İlaveli Besinlerin Üretimi ve Duyusal Değerlendirilmeleri
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Derya ALKAN
Proje Yürütücüsü: Sena AKSU
 
  1. Kuru Meyve ve Meyve Cipslerinin Fiziko-kimyasal, Biyoaktif ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Derya ALKAN
Proje Yürütücüsü: Bahar KOCABIYIK
 
 
  1. Bitkisel Sütten Spirulina platensis İlavesiyle Üretilen Fermente İçeceğin Depolama Boyunca Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Nilgün ÖNCÜL
Proje Yürütücüsü: Büşra Nur CEYLAN
 
  1. Mahlep Meyve Püreli ve Stevia Çesnili Bio-yogurt Üretimi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Nilgün ÖNCÜL
Proje Yürütücüsü: Tuğba TOÇKİN
 
  1. Kalp Damar Hastalarında Kardiyovasküler Sağlığı Koruyan Diyet Modelleri ve Önerilerine Uyumun Hastalığın Risk Faktörleri ile İlişkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Dila ÇUHADAR
 
  1. Belli Bir Üniversitenin Tüm Fakültelerinde Geri Dönüşüm Atıkları ile Sürdürülebilir Beslenme Tutum ve Bilgi Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Elif Buse CANPOLAT
 
  1. Onkoloji Hastalarında Akdeniz Diyetine Bağlılık ve Besin Tüketim Davranışları Üzerinde COVID-19 Pandemisi Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Havva Kübra GÖZLÜKAVAK
 
  1. Adölesanlara Verilen Beslenme Eğitiminin Sürdürülebilir ve Sağlıklı Beslenme Davranışları ve Diyet Kaliteleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Öznur IŞIK
 
  1. Covid-19 Pandemisinin Sağlık Lisans Öğrencilerinin Beslenme Okuryazarlığım Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Ebru Nur CİCOS
  1. İlkokul Çağındaki Çocuklarda Geleneksel ve Ebeveynlerinde Teknoloji Destekli Beslenme Eğitiminin Beslenme Öz Yeterliliği Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Kübra Gözde AYHAN
 
  1. Covid-19 Pandemisinin Sağlık Lisans Öğrencilerinin Fonksiyonel Besin Hakkındaki Bilgi Düzeyleri ve Tüketimleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Şule DURSUN
 
  1. Covid-19 Pandemi Süresince Gıda Sektöründeki Moto Kurye Çalışanlarının Uyku Ve Beslenmesinin Performans Ve Kazayla Olan İlişkisinin Araştırılması
Proje Danışmanı: Öğr. Gör. Sibel ERDEM
Proje Yürütücüsü: Doğukan SAÇAR
 
  1. Okul Çağı Döneminde Oyun Destekli Beslenme Eğitiminin Çocukların Besin Seçimleri Üzerindeki Etkisinin Değerlendirilmesi
 Proje Danışmanı: Öğr. Gör. Sibel ERDEM
Proje Yürütücüsü: Belkıs KAYACIK
 

Son Güncelleme Tarihi : 19.07.2022 15:12 Okunma Sayısı : 1298

Son Haberler