Beslenme ve Diyetetik Bölümünün Kabul Edilen ve Devam Eden toplamda
17 adet TÜBİTAK 2209-A Projesi bulunmaktadır.
- COVID-19 Pandemi Sürecinde Diyabet Hastalarında Değişen Beslenme Alışkanlıkları ve Diyabetik Diyet Uygulanma Durumlarının Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Fatmagül YUR
Proje Yürütücüsü: Kübra DEVEBAKAN
- Okul Çağı Çocuklarının Paketli Gıda Tüketimi Sonucu Gelişen Allerjilerine Karşı Farkındalıklarının Saptanması
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Fatmagül YUR
Proje Yürütücüsü: Nazlıcan KOVAN
- 30-45 Yaş Aralığındaki Kadınlarda Ovaryum Rezervlerinin Niteliği ve Niceliği Üzerine Bir Değerlendirme: Akdeniz Diyetinin Etkisi
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Fatmagül YUR
Proje Yürütücüsü: Neval BURKAY
- Adölesanların Besin Etiketi Okuma Alışkanlığı Üzerine Covid-19 Pandemisi Etkisinin İncelenmesi
Proje Danışmanı: Prof. Dr. Fatmagül YUR
Proje Yürütücüsü: Sunay DURĞUN
- Çimlendirilmiş Tahıl İlaveli Besinlerin Üretimi ve Duyusal Değerlendirilmeleri
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Derya ALKAN
Proje Yürütücüsü: Sena AKSU
- Kuru Meyve ve Meyve Cipslerinin Fiziko-kimyasal, Biyoaktif ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi ve Antioksidan Kapasitelerinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Derya ALKAN
Proje Yürütücüsü: Bahar KOCABIYIK
- Bitkisel Sütten Spirulina platensis İlavesiyle Üretilen Fermente İçeceğin Depolama Boyunca Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Nilgün ÖNCÜL
Proje Yürütücüsü: Büşra Nur CEYLAN
- Mahlep Meyve Püreli ve Stevia Çesnili Bio-yogurt Üretimi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Nilgün ÖNCÜL
Proje Yürütücüsü: Tuğba TOÇKİN
- Kalp Damar Hastalarında Kardiyovasküler Sağlığı Koruyan Diyet Modelleri ve Önerilerine Uyumun Hastalığın Risk Faktörleri ile İlişkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Dila ÇUHADAR
- Belli Bir Üniversitenin Tüm Fakültelerinde Geri Dönüşüm Atıkları ile Sürdürülebilir Beslenme Tutum ve Bilgi Düzeyleri Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Elif Buse CANPOLAT
- Onkoloji Hastalarında Akdeniz Diyetine Bağlılık ve Besin Tüketim Davranışları Üzerinde COVID-19 Pandemisi Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Havva Kübra GÖZLÜKAVAK
- Adölesanlara Verilen Beslenme Eğitiminin Sürdürülebilir ve Sağlıklı Beslenme Davranışları ve Diyet Kaliteleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Öznur IŞIK
- Covid-19 Pandemisinin Sağlık Lisans Öğrencilerinin Beslenme Okuryazarlığım Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Ebru Nur CİCOS
- İlkokul Çağındaki Çocuklarda Geleneksel ve Ebeveynlerinde Teknoloji Destekli Beslenme Eğitiminin Beslenme Öz Yeterliliği Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Kübra Gözde AYHAN
- Covid-19 Pandemisinin Sağlık Lisans Öğrencilerinin Fonksiyonel Besin Hakkındaki Bilgi Düzeyleri ve Tüketimleri Üzerine Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Büşra BAŞAR GÖKCEN
Proje Yürütücüsü: Şule DURSUN
- Covid-19 Pandemi Süresince Gıda Sektöründeki Moto Kurye Çalışanlarının Uyku Ve Beslenmesinin Performans Ve Kazayla Olan İlişkisinin Araştırılması
Proje Danışmanı: Öğr. Gör. Sibel ERDEM
Proje Yürütücüsü: Doğukan SAÇAR
- Okul Çağı Döneminde Oyun Destekli Beslenme Eğitiminin Çocukların Besin Seçimleri Üzerindeki Etkisinin Değerlendirilmesi
Proje Danışmanı: Öğr. Gör. Sibel ERDEM
Proje Yürütücüsü: Belkıs KAYACIK