Vizyon&Misyon

Vizyon
Beslenme ve diyetetik alanında çağdaş eğitim, araştırma ve yayın faaliyetleri ile ulusal ve uluslararası tanınırlığa sahip, tercih edilen bir bölüm olmaktır.

Misyon
Evrensel etik ve değerlere bağlı kalan, güncel ve bilimsel bilgilerin ışığında toplumun yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayarak sağlığın korunması, iyileştirilmesi, geliştirilmesi için mesleki ve bilimsel alanda yetkin, araştırmacı, sorumluluk sahibi, kendini yenileyebilen, insan haklarına saygılı çağdaş diyetisyenler yetiştirmektir.

MSKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Çıktıları (Yeterlilikleri)
 
Bu programın başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:

1. Beslenme ve Diyetetik alanı ile ilgili kavramları ve kavramlar arası ilişkileri açıklar.
2. Besin öğelerinin birbirleriyle olan ilişkilerini ve bu besin ögelerinin kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve metabolik mekanizmalar içerisindeki etkileşim ve değişimlerini açıklar.
3. Beslenme ve Diyetetik Alanında besin kaynaklarını ve besinlerin özelliklerini, ekonomik kullanımlarını birbirleri ile ilişkisini ve hazırlama-pişirme-saklama yöntemlerini açıklar.
4. Toplumun veya bireylerin beslenme durumunu, toplu beslenme yapılan yerlerin özelliklerine uygun toplu beslenme sistemlerinin her bir aşamasını planlar, sağlıklı beslenme konusunda toplumu veya bireyleri bilgilendirir.
5. Yaş, cinsiyet, sosyo-kültürel, ekonomik, hastalık ve sağlık durumlarını göz önünde bulundurarak bireye özgü beslenme ve diyet programları düzenler, uygular, eğitimini verir, izler.
6. Doğuştan ve sonradan oluşabilen beslenmeye bağlı hastalıkları ve özel durumlarda tıbbî ve cerrahî tedavilere uygun, doğal ve tedavi edici besinlerin bileşimlerine göre diyet programı plânlar, uygular ve bu hastalıklara yönelik çözüm önerileri sunar.
7. Beslenme ve Diyetetik ile ilgili gelişmeleri takip etmek için bilimsel yöntemleri, teknikleri, bilgi kaynaklarını etkin kullanarak öğrenmeyi yönlendirir ve yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu bir tutum geliştirir.
8. Beslenme ve Diyetetik alanındaki kanıtlanmış bilgiye ulaşır, değerlendirir, yorumlar ve bilgiyi paylaşır.
9. Birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasayı, yönetmeliği, mevzuatı ve mesleki etik kurallarını uygular.